Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ismeretlen frissítve December 6, 2007

Archívum

  • Uniós pályázatok a városközpontok megújítására és a kisvárosi fejlesztésekre

    A pályázatokra a 5.000 lakos feletti, nem megyei jogú városok jelentkezhetnek. A városközpontok funkcióbővítésére 3,7 milliárd forint áll rendelkezésre, amit barnamezős területek fejlesztésére, ügyfélbarát szolgáltató funkciók erősítésére, infrastrukturális beruházásokra fordíthatnak. A fejlesztések 20 százalékát kell önerőből biztosítani, a települések 50 millió forinttól 540 millió forintig igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást - mondta Molnár Csaba.

    A kisvárosi fejlesztésekre 350 millió forint áll rendelkezésre, a pályázóknak mindössze a költségek 10 százalékát kell önerőből finanszírozni. A projekt a közterületek kialakítását, az épített történelmi és kulturális örökség megőrzését, élhető belváros megteremtését, sétáló utcák kialakítását egyaránt támogatja. Pályázni lehet bűnmegelőzési programokra, szabadidő és sportlétesítmények kialakítására is, vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek biztosítására. A támogatás minimum értéke 10 millió, a maximum 50 millió forint lehet - tette hozzá Molnár Csaba.

    Halmi Béla, Letenye polgármestere elmondta: Letenye Zala megye egyik leghátrányosabb helyzetű kisvárosa. A település a pályázati kiírás valamennyi kritériumának megfelel. Az uniós támogatásból a városközpont kialakítását és a Fő tér környékének rendbetételét kívánják megvalósítani.

Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink