Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ismeretlen frissítve December 7, 2007

Archívum

 • Újabb szállodával növelnék a Gellért fürdő forgalmát

  A Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által röviddel az ülés előtt aláírt előterjesztés helyszíni kiosztása miatt a képviselők rövid olvasási szünet után tárgyalták az anyagot.

  Ferenci Tibor, a zrt. vezérigazgatója elsődlegesen azzal indokolta az üzleti tervben nem szereplő ingatlaneladást, hogy ezáltal nem lenne veszteséges a cég, amely jelenleg több mint 800 millió forint mínusszal számol. Hangsúlyozta, ha az elmúlt két év után újból veszteséges lenne a cég, elesne attól a lehetőségtől, hogy a műemlékfürdők felújításához állami forrásokra pályázzon. Somlyódy Csaba (MSZP) bizottsági elnök hozzátette, hogy 9 milliárd forintos állami forrást remélnek a felújításokhoz.

  A vezérigazgató közölte, hogy a veszteség pótlásán túl a bevételt az alacsony hatékonyságú energetikai rendszer korszerűsítésére, informatikai jegykezelési, biztonsági és szolgáltatási fejlesztésekre fordítanák.

  Az ellenzékiek, Csatlós Csaba (MDF) és Hutiray Gyula (Fidesz) egyebek közt azt kifogásolták, hogy ilyen volumenű ügyben néhány oldalas anyag alapján kell dönteniük. Hiányolták az értékbecslést, valamint a cég igazgatóságának, felügyelő bizottságának határozatát. Komolytalannak tartva ezt az eljárást, szorgalmazták, hogy "ne kótyavetyéljék el" az értékes Gellért-hegyi ingatlant, ahol jelenleg egy medence is van.

  Somlyódy Csaba felügyelő bizottsági elnökként is felhívta a figyelmet arra, hogy 11 éve folyamatos az érdeklődés e telek iránt. Leszögezte, hogy a főváros saját vagyonkezelő cége által készített értéktanúsítvány megbízhatóan tartalmazza az 1 ha 965 négyzetméteres ingatlan értékét. Úgy vélte, hogy a gyors, meghívásos versenytárgyalásos módon történő ingatlaneladás még az idén lebonyolódhat.

  Az MDF kérésére elrendelt zárt ülésen a képviselők tájékoztatást kaptak az ingatlan iránt az elmúlt négy évben érdeklődőkről. Az MTI értesülése szerint az ajánlattevők között van a Gellért szálloda külföldi tulajdonosa is.

Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink