Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ismeretlen frissítve December 17, 2007

Archívum

 • Mindenki másképp csinálja

  A konyhában az idő előrehaladtával egyre több és több tárolóhelyet kell találni, s az sem árt, ha ennek során praktikus, könnyen elérhető, netán szemre is tetszetős megoldásra sikerül jutni. Az alábbiakban külföldi ötletek között tallózhatnak velünk olvasóink.

  Kerek sarokelem

  Hirdetés

  A gyártók egyik legmeglepőbb javaslata a henger alakú kiegészítő szekrényke, amelynek magassága megegyezik az alsó elemsoréval. Belsejében fűszerek, teafélék, konzervek vagy italok elhelyezésére nyílik lehetőség, a teteje pedig - amint az ajánlott modell példája mutatja - akár vágódeszkaként is hasznosítható. A 70 cm magas, 50 cm átmérőjű elem félkörívben futó ajtaja szükség esetén természetesen jótékonyan eltakarja a szem elől a három fapolc tartalmát. (Avium, Leicht)

  Átlátható oszlop

  A függőleges, kihúzható polcsorok többféle előnnyel bírnak. Könnyen kezelhetők, jól áttekinthetők, minden rájuk helyezett konyhai eszköz karnyújtásra elérhető, ráadásul kis helyen sok mindent magukba fogadnak. A képen látható 30 cm széles, 130 cm magas elem kiváló példa az imént elmondottakra, cseresznyefa kivitele is szemet gyönyörködtető. (Infer)

  Rend a lelke...

  Lehet egy szekrény bármilyen nagy, ha nem megfelelő a belső elrendezése. Amennyiben azonban sikerül jól megtervezni, akár kétszer-háromszor több tárgy is elfér benne. Az átgondolt belső tér szerencsés abból a szempontból is, hogy mindennek jól elkülöníthető helye lehet, így különösebben rendet sem kell tartani benne. Ha egy 166 cm magas szekrényrészbe például öt 60 cm széles, kihúzható fémfiók kerül, a mellékelt eredményre juthatunk. (Forlady)

  Tolóajtó mögött

  Kisebb konyhákban jól jöhet a helytakarékos, tolóajtós szekrény, de korántsem mindegy, milyen a beosztása. Ez a 120x60x220 cm-es modell nemcsak tekintélyes magassága, hanem belső elrendezése miatt is figyelemre érdemes. Felül magasság szerint elrendezve, négy fémpolcon kaptak helyet a befőttek, fűszerek és száraztészták, alulra pedig osztott fapolcok kerültek. (400-as modell, MétodoNuzzi)

  Akár egy jégszekrény

  Olyan, mintha jégszekrény lenne, s valószínűleg tervezője számára is a jó öreg hűtő volt a minta. A mikró és a sütő szomszédságában lévő, 50x60x143 cm-es elem belső polcai fémből készültek, s a praktikum jegyében a flaskáknak az ajtón jutott hely. (Moka, Bau Format)

  Beépített éléskamra

  Különböző polcmagasságok alkalmazásával praktikus éléskamra jöhet létre a konyha közepén. Ez a 45x60x213 cm-es elem két részből áll. Az alsóban öt kihúzható fiókban tarthatók a leggyakrabban használt "kamrába valók", a felsőben pedig a napi használaton kívüli holmik helyezhetők el. (Siena, Xey)

  Csémi Klára

  A magazin előfizetése a szerkesztőségben lehetséges.
  A szerkesztőség elérhetősége:
  AVP Press Kft
  Konyhatippek Magazin, Fürdőtippek Magazin, Uszoda & szauna Magazin
  Tel: 36-1 349-0372, 36-1 320-3899
  Fax: 36-1 349-9320
  web: www.konyhatippek.hu, www.furdotippek.hu, www.uszoda-es-szauna.hu
  E-mail: avphird@t-online.hu


Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink