Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ismeretlen frissítve December 10, 2007

Archívum

 • Házfelújítás 214 millió forint haszonnal? Nem lehetetlen!

  Ikrek egymás nélkül

  Graham és Barry Wallis 1961 karácsonyán jöttek a világra, és gyakorlatilag azóta elválaszthatatlanok egymástól. Azonban a nyolc évig tartó aprólékos restaurálás az ő idegeiket is megviselte, ezért döntöttek úgy, hogy most eladják a XVI. századi, kőből készült udvarházat és külön utakon folytatják életüket.

  A kezdetek

  A sikeres ikrek először egy művészeti iskolában tanultak fotózást, majd tengerjáró hajókon kamatoztatták tudásukat. Ezután határozták el, hogy meg kellene állapodniuk és 1990-ben 25 ezer fontért megvettek egy ötszobás villaházat Normandiában, amit hamar felújítottak és továbbadtak jókora haszonnal.

  Ezután következett a szóban forgó kúria, melyet 1999-ben vettek mindössze 90 ezer fontért, azaz megközelítőleg 31,5 millió forintért. Az alacsony ár a ház romos állapotának volt köszönhető, de a páros meglátta benne a lehetőséget. A terv az volt, hogy saját kezűleg felújítják, utána panziónak rendezik be az ódon villát, ahol ők maguk szolgálták volna ki a vendégeket és örökre ott éltek volna.

  A Le Manoir nevű kúria 84 centi vastag robosztus falai, a torony és az oda felvezető különleges kőből készült csigalépcső, a házhoz tartozó szénapajta, a kocsifelhajtó és a fallal körülvett gyönyörű kert jócskán megmozgatta a fantáziájukat és munkabírásukat. Viszont nem volt bevezetve az elektromos áram, a meleg víz, és egy emésztőgödörrel volt megoldva a szennyvíz elvezetése.

  A teljes cikket elolvashatja az ingatlanmagazin.com oldalán:

  Házfelújítás 214 millió forint haszonnal? Nem lehetetlen!  MSZ


Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink