Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ismeretlen frissítve December 10, 2007

Archívum

 • Ingatlanárverés: hogyan juthatunk féláron lakáshoz?

  Kinek a fia a maffia?

  A magyarországi ingatlanárverések kapcsán hosszú évek óta folyamatosan felmerül a lakásmaffia kifejezés, jelesül, hogy pár tucat ember uralja az árveréseket. Ez így is van a valóságban (lásd a jobb oldali keretes részt), ám a hölgyek és urak az eljárást nem zavarják, szépen, illedelmesen licitálnak, és hogy ismernék egymást, hogy előtte megbeszélték volna a koreográfiát? Ki képes ezt bizonyítani? És mit érne el vele?

  Közhírré tétetik

  Ráadásul az ingatlanárverésekről bárki értesülhet, az árverést a végrehajtó árverési hirdetménnyel tűzi ki, és abban feltünteti a felek nevét, az árverés helyét és idejét, az ingatlan-nyilvántartási adatokat (az ingatlan fekvésének helyét, a tulajdonosát, a terheket stb.), az ingatlan tartozékait, épületnél a jellemző sajátosságokat, továbbá beköltözhető vagy lakott állapotát, az ingatlan becsértékét, az árverési előleg összegét, valamint az árverezők jogait és kötelezettségeit.

  Nincs megkülönböztetés a tekintetben sem, hogy magánszemélyről vagy gazdasági társaságról van-e szó, ha olyan összegű fizetési kötelezettség "alakul ki", amely értéke arányban áll az ingatlanéval, s a delikvens nem tud/nem akar fizetni, és sem inkasszó, sem ingóárverés nem vezet eredményre, elkészül az árverési hirdetmény.

  A teljes cikket elolvashatja az ingatlanmagazin.com oldalán:

  Ingatlanárverés: hogyan juthatunk féláron lakáshoz?

  Dr. Drávucz Péter


Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink