Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ismeretlen frissítve February 12, 2008

Archívum

 • Otthonteremtés - problémák nélkül

  Bárhogy is döntünk mindegyik megoldásnak vannak buktatói, kockázatai, melyekre érdemes már előre felkészülni, hiszen munka mellett sem az építés sem a felújítás nem egy leányálom.

  Mindenekelőtt a tervezés a legkritikusabb szakasza az építkezésnek, mivel a legnagyobb hibát akkor követjük el, ha nem a család igényeihez mérten készül a leendő otthonunk terve. Ne feledjük, hogy a tervezés egy életre szóló döntés!

  Tervezéskor nemcsak az a kérdés, hogy funkcionálisan és esztétikailag megfelelő létesítményt alkossunk, hanem azon is kell gondolnunk többek között, hogy vajon miből tudjuk azt finanszírozni, hogy a lakberendezésre is jusson még némi keret. Fontos a valós költségvetés készítés a lakásavatóig bezárólag, hogy egyes részletek készítésekor és az azzal járó döntésekkor tudjunk megfelelő határt szabni. Persze könnyebb a helyzet, amikor kulcsrakész megoldást választva csak a burkolatot és a festést kell eldöntenünk, de vajon azt a minőséget kapjuk, amire szerződtünk?

  A fizetési ütemezés fontossága sem elhanyagolható, hiszen ez biztonságot ad a kivitelezőnek és az építtetőnek egyaránt. Talán kicsit szakemberré is kell válnunk az építkezés során, hogy bizonyos helyzetekben helyesen döntsünk. De ugyan kitől kérjünk segítséget az eligazodásban a kivitelezőtől, vagy talán a kereskedőtől, vagy keressük meg a gyártó céget a döntéseink meghozatalához?

  Betonozzunk, falazzunk, szigeteljünk és fedjünk tetőt szabályosan! Néhány instrukcióval szolgálunk, mi az, mire oda kell figyelnünk a szerkezetépítés során.

  Már a tervezés szintjén tudnunk kell, mit hová szeretnénk elhelyezni, és nem árt lakberendező véleményét is kikérni a téralakítás szempontjából. Nem utolsó szempont az sem, hogy az építkezés elején tisztában legyünk azzal, hogy hol szeretnénk kialakítani megvilágítási és csatlakozási pontokat, ezzel elkerülhetjük az utólagos véséssel járó kellemetlenségeket.

  Az energiaárak emelkedése miatt bizony elgondolkodtató, hogy energiatakarékos házat célszerű építenünk. Megannyi lehetőség tárulkozik elénk a fűtéskialakítás során, de mikor döntünk okosan, ha egyszeri nagyobb beruházási költséggel járó viszont kedvezőbb üzemeltetésű, vagy ha a hagyományos megoldást választjuk?

  Miben dönthetünk szabadon ízlésünknek megfelelően a festés és burkolás terén, s vajon milyen megkötéseket kell betartanunk? Hol lehet a legtöbbet megtakarítani építkezés folyamán és hol nem szabad spórolni?

  Hirdetés

  Mindezekre a kérdésekre és problémákra kívánunk rávilágítani tanulmányunkban, valamint célul tűztük ki, hogy hasznos tanácsokkal, ötletekkel segítsük az építkezni vágyókat álmaik megvalósításának rögös útján.

  A tanulmány várható megjelenése 2008. február közepe-vége. 2008. január 31-éig lehetőség van a kiadvány előrendelésére 15 % kedvezménnyel. Az előrendelési lehetőséghez és bővebb információkért kattintson ide: Házépítés, az alapoktól a házavatóig

Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink