Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ismeretlen frissítve February 22, 2008

Archívum

 • Sótéglák az építészetben

  A sótégla sókristályból készül, simára csiszolt, 20 x 10 x 5 cm méretű, kb. 2 kg súlyú tégla, mely ha átlangyosodik, a sólámpákhoz hasonlóan negatív ionokat bocsát ki. A téglák színe barack színtől sötét narancsig változik, lehetnek teljesen egyszínűek vagy szépen erezettek is, attól függően, hogy a sóbánya mely rétegéből származnak.


  Hirdetés
  Sóbánya

  Építészeti célok

  A sótéglákat, mint a neve is jelzi, felhasználhatjuk különféle építészeti célokra: alkalmazható falak és térelválasztó elemek készítésénél, járófelületek, lépcsők, bevilágítók, boltozatok kialakításánál, radiátorok burkolására vagy akár egy egész sószoba ill. sókamra építésére.

  Radiátor burkolása

  Ajtókeret készítése


  Megvilágított sótéglafal

  Sótégla padlózat

  Sótégla lépcső burkolás

  - Ha éjjeli lámpa vagy bármely fényforrás elé állítunk néhány darabot, melynek hőenergiája átmelegíti a téglákat, kellemes és tompa hangulatfényt varázsolhatunk.


  - A sótéglát izzó parázson felhevítjük, majd a forró só tömbön grillezhetünk ill. a meggrillezett ételt melegen tarthatjuk.
  - A fűtésszezon beköszöntével feltehetjük radiátorra, konvektorra, cserépkályhára. Így ugyan megfosztjuk magunkat a fény kellemes látványtól, de a célját tökéletesen betölti.



  - A különleges építészeti megoldást eredményez, ha a térelválasztó falazatot megfelelő számú fényforrással megvilágítjuk, de exkluzív kiegészítő díszítményekként is nagyon dekoratív a hatásuk. Ezzel nem csak egy gyönyörű felületet, hanem egy egészséges és ingermentes légteret is varázsolhatunk otthonunkba.




  Sókamra

  A sókamra, egy olyan helyiség, melynek falai, himalájai sóbányákból származó kristálysó tömbökkel, kristálysó téglákkal van kirakva. A sókamrában egy kristálysó ionozátor himalájai kristálysó oldatot párologtat el. Ezáltal a levegő sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású. A só egy harmonikus, nyugtató rezgést biztosít, a légtérbe porlasztott só részecskék, pedig gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre.

  Sókamra

  Egészségre gyakorolt hatása

  A levegő pozitív és negatív töltésű részecskéket tartalmaz, ezek aránya befolyásolja egészségünket, hangulatunkat. A lakásunkban vagy a munkahelyünkön használt elektronikai berendezések, számítógépek, klímák használata felborítja a természetes egyensúlyt. A levegő túl magas pozitív ion tartalma rossz közérzetet, fizikai, pszichés gyengeséget, álmatlanságot okozhat, előidézheti az immunrendszer gyengülését. A sólámpa vagy sótégla elhelyezése a lakásban biofizikai tulajdonságai miatt pozitívan hat az emberi közérzetre, mivel a só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. A sókristályok életfontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a tér levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap mint nap energiát kaphatunk. A sótömb felmelegítésével - izzóval vagy radiátorral - az negatív ionokat bocsát ki, visszaállítva ezzel a levegőben az ionok egyensúlyát.

  Színterápia

  A színek befolyásolják hangulatunkat, kedvünket, lelki egyensúlyunkat, sőt szervezetünk működését is. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma, a narancs pedig a szeretet és a boldogság színe, mely pozitívan hat közérzetünkre: a lámpák és a megvilágított sótéglák sajátos fénye kellemes, nyugodt légkört biztosít. A színek nem csak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön majd a meridiánokon keresztül eljutnak az agy központi rendszerébe, ahol pozitívan befolyásolják az anyagcsere háztartást szabályozó folyamatokat. Valamint a bőrön át eljutnak a sejtekig, ahol elősegítik a regenerációs folyamatokat.






  Szerző P. J.

Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink