Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
admin-BaloghJ frissítve March 12, 2008

Archívum

 • Hogyan gyógyítsunk a színekkel? A színterápia lényege

  Elő a tudatalattit!
  Az ókori kultúrák antibiotikumok hiányában olyan gyógyító eszközökhöz folyamodtak, amit a mai orvostudomány csak most kezd újból felfedezni. A modern gyógyszerek és szikék bűvöletében olyan alapvető tudás és módszer temetődött egészen mélyre, aminek alkalmazása teljesen kézenfekvő lenne. A mai kor embere is érzi hatását, de a tudatalattiból újra a felszínre kell hozni mindent, fel kell fedezni olyan egyszerű dolgokat, mint a színek és a fény szerepe életünkben.

  Egyiptomban az ókorból ránk maradt templomokban olyan termeket találtak, amik a napfény jótékony hatását erősítették. A termek úgy voltak kialakítva, hogy a beérkező fény színspektrumra bomlott. Az ókori görögök szintén ismerték, sőt lejegyezték ezt a technikát, és alkalmazták is. Kristályokkal erősítették a színek jótékony vibrációs hatását.

  A színek azonban ugyanúgy lehetnek jótékony és negatív hatásúak is. Ezek miatt a hatások miatt nagyon nem mindegy, hogy milyen színekkel vesszük magunkat körül az otthonunkban, milyen energiákat erősítünk a lakásban. Ez nemcsak a falak színére vonatkozik, hanem bútorainkra, tárgyainkra is. Azt se felejtsük el, hogy míg a bútorokat, tárgyakat viszonylag könnyen ki tudjuk cserélni, addig a szobánk falát nem festethetjük át olyan egyszerűen. Egy jó szakembernek ezekkel a hatásokkal is tisztában kell lennie, állítja szakértőnk, Tóth Róbert.

  Milyen a megrendelő személyisége?
  Az általánosan elfogadott hatások mellett azt is figyelembe kell venni, hogy milyen a megrendelő személyisége. Sokat elárul valakiről az, hogy milyen színeket kedvel, utasít el vagy éppen ítél semlegesnek. Ezeknek fényében kell kialakítani a lakás színvilágát, hiszen az életterünket határozzuk meg vele.

  A természetben is jelen van mindenütt a színek, a fények hatása, amely alól az emberi szervezet sem kivétel. A természetes fény összetétele napfelkelte és naplemente között folyamatosan változik. A különböző napszakokban különböző az egyes színösszetevők aránya. Ezáltal szervezetünk a reggeli napfény hatására (mely több vörös színt tartalmaz) felélénkül, aktív működésbe kezd, míg alkonyat felé (ekkorra már az ibolyaszín dominál) megnyugszik, felkészül az éjszakai pihenésre.

  A teljes cikket elolvashatja az ingatlanmagazin.com oldalán:
  Hogyan gyógyítsunk a színekkel?

Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink