Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
KotelesA frissítve July 27, 2011

Archívum

 • Enyhébb illetékszabályok az ingatlanvagyonnal rendelkező társaságok megszerzésekor

  Az illetéktörvény módosítása jelentősen szűkíti az ingatlanvagyonnal rendelkező társaságok részesedésének megszerzéséhez kapcsolódóan keletkező illetékkötelezettség eseteit - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

  A társaság hírlevele ismerteti: a módosítás célja, hogy kizárólag azokban a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságokban lévő részesedés megszerzése keletkeztessen illetékkötelezettséget, amelyek ingatlanépítéssel vagy -forgalmazással üzletszerűen foglalkoznak.

  Veszprémi István, a Deloitte adópartnere a hírlevélben elmondta: az illetéktörvény 2011. július 15-től hatályos módosítása alapján a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban fennálló vagyoni betét megszerzése a korábbi szabályozással ellentétben csak akkor eredményez illetékfizetési kötelezettséget, ha a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaság cégjegyzékben feltüntetett (ennek hiányában a létesítő okiratában megjelölt) főtevékenysége a törvényben meghatározott tevékenységi körök valamelyike.

  A törvényben megjelölt tevékenységi körök: épületépítési projekt szervezése; lakó- és nem lakó épület építése; saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése; saját tulajdonú ingatlan adásvétele.

  Hirdetés

  Cikk albuma (1 photo)


Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink