Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
P_Adrienn frissítve December 18, 2014

Archívum

 • Megkezdődhet az onkológiai centrum építése Veszprémben

  Hirdetés

  A magyar állam további 517 millió forintos támogatásának köszönhetően még az idén megkezdődnek a veszprémi onkológiai centrum épít ési munkálatai - jelentette be a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója szerdán az intézményben Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) veszprémi alpolgármesterrel közösen.

      Rácz Jenő közölte: a kivitelezővel a támogatási szerződést december 22-én írják alá Veszprémben. Az építési munkálatok még az idén megkezdődnek és 2015 végére felépül a veszprémi onkológiai centrum.
      A projekt eddigi összköltsége 4,3 milliárd forint volt, melyet az európai unió 2,7 milliárd forinttal támogatott, a fennmaradó 1,6 milliárdot állami forrásból finanszírozták. A további 517 millió forintos állami támogatással így több mint 4,8 milliárd forintból indulhat meg a munka Veszprémben.
      A főigazgató hozzátette, a műszerek beszerzése is folyamatban van. Szerződéssel rendelkeznek két darab sugárforrás legyártására, melyek Európa legmodernebb technológiáját képviselik, és a helyi igények szerint speciálisan Veszprémbe készülnek. A gépek értéke 1,7 milliárd forint, különlegességük, hogy önálló CT-vel rendelkeznek és figyelik a beteg légzését, valamint szívfrekvenciáját is.
      Nemcsak a veszprémiek, hanem a megye más településén élők egészsége is fontos a számunkra - fogalmazott Némedi Lajos veszprémi alpolgármester, a Fidesz-KDNP időközi választásokon induló országgyűlési képviselőjelöltje. Kiemelte, a fejlett technológia és a magas szintű szaktudás Veszprémben együttesen járulhat hozzá, hogy egyre többen gyógyuljanak fel a daganatos betegségekből.
      A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc kórházban az elmúlt években több mint tízmilliárd forint összértékben valósultak meg fejlesztések. A struktúraváltási projekt részeként ötmilliárd forintból újult meg többek közt a betegfelvétel, a központi diagnosztika, a sterilizáló és műtő, az intenzív osztály, a gyermek intenzív részleg, a szülészet, a szülőszobák, illetve az anyaszállás. A sürgősségi osztály fejlesztésére félmilliárd forintot, míg az újszülötteket és koraszülötteket ellátó perinatális intenzív centrumra 2,8 milliárd forintot fordítottak, az onkológiai centrum pedig több mint 4,8 milliárd forintból valósulhat meg. Emellett jelenleg is folyamatban vannak fejlesztések a dobai és a sümegi telephelyeken is - tájékoztatta az MTI-t Rácz Jenő.

   

  Cikk albuma (1 photo)


Hozzászólás a vitafórumban
Hirdetés
Impresszum | Jogok | Kapcsolat | Médiaajánlat | Általános üzleti feltételek | Partnereink